Lönerna för de anställda
på Samhall måste upp

2017-05-25

Det råder fortfarande lönedumpning för våra utvecklingsanställda på Samhall. Det menar Joakim Häggkvist som är förtroendevald för Fastighets. Grundlönen för anställda i kärnuppdraget är också för låg och Joakim Häggkvist uppmanar Samhall att acceptera LO:s låglönesatsning.

Dåliga städchefer
skapar konflikter

2017-04-27

Det finns en hel del arbetsmiljöproblem på städföretag som beror på att ledarskapet inte är tillräckligt bra. Branschen är i gungning, anser Jenny Larsson och Veronica Boström, som är regionala skyddsombud.

Samhället styrs av politiker utan visioner

2017-03-27

Ny teknik och robotar kommer leda till att samhället ändras radikalt. Partipolitiken borde sikta 
på framtidsvisionerna i stället för att bara klara nästa budget, anser insändarskribenten Raymond Johansson.

Ta ansvar för städarnas arbetsmiljö

2017-02-21

Lägst bud vinner ofta i städupphandlingar.
 Men borde inte den som upphandlar reagera och granska offerterna? Upphandlarna borde ta större ansvar för städarnas arbetsmiljö, tycker Katrin Andersson.

Kunskap är makt

– anmäl direkt till fackkurs

2017-01-24

Tas de fackliga utbildningarna på allvar i dagens läge? Det frågar sig Thomas Ullström, som tror att fler skulle gå kurs om de bara fick frågan.

Vi riskerar att komma tillbaka till trälarnas tid

2016-12-16

Vad ska en städare behöva acceptera? Det frågar sig en medlem, tycker att kraven från arbetsgivaren är för höga och att fackombudet ställt sig på arbetsgivarens sida.

Fel att inte acceptera personer med tatueringar

2016-11-21

Varför skulle tatueringar på en fastighetstekniker inte vara okej? Det frågar Thomas Ullström i en insändare. Han vill att arbetsgivaren inte ska rata en person för att den har tatueringar.

Öppet brev till dig som är arbetare och sverigedemokrat

2016-11-17

Du som är arbetare och röstade på SD för att slippa utländska konkurrenter som dumpar löner och villkor och utländska bolag som snor jobben. Var är du nu? Jimmy och hans kompisar i Stockholm struntar i er som är arbetare, skriver fem fackliga debattskribenter.

Fastighets behöver en bostadspolitik

2016-11-10

Var står Fastighets i bostadspolitiken? Den frågan ställer sig förbundsavdelningar 
i västra Sverige, som vill att förbundet tar större plats i bostadsdebatten.

Allt färre är aktiva i facket
– var finns solidariteten?

2016-11-09

Många är medlemmar i facket för att själva kunna få hjälp, men få är villiga att engagera sig. Det måste bli en ändring, skriver Thomas Andersson, avdelningsordförande i Norrköping i en debattartikel.