Foto: Magnus Sundberg

Proffs på ny planhalva

2017-05-22

När den tioårige Dan Corneliusson tog färjan för att träna med IFK Göteborgs pojklag drömde han om cupguld, ligasegrar och landslagsspel. Och drömmarna slog in. Nu har han sedan länge snörat av sig fotbollsskorna, men vet allt om värdet av laganda och gott kamratskap.

Foto: Minna Pyykölä

Träget arbete för rättvisa

2017-04-24

Marianne Jacobsson-Rassét gillar inte orättvisor. Därför har hon varit aktiv i fackklubben på HSB i Norrköping i nästan hela sitt yrkesverksamma liv.


Foto: Emil Malmborg

Sergio Laguna: ”Vi måste hålla ihop”

2017-03-17

Han har vigt sitt liv åt kampen för rättvisa. Och arbetet slutar inte vid nationers gränser. Sergio Laguna vill se en global fackföreningsrörelse.

Foto: Minna Pyykölä

Mårten Widborg: ”Vi behöver kunnigt folk”

2017-01-18

Mårten Widborg, ordförande för Städbranschen Sverige, vill får fram en rimlig prislista vid upphandlingar för att få bort oseriösa städföretag.

Foto: Anna Rehnberg

Taria Olsson: ”Att vara städare är något fint”

2016-12-13

Städaren Taria Olsson brinner för att hjälpa andra, ger förbättringsförslag och har en smittande arbetsglädje. Därför har hon fått priset ”Årets vardagshjälte”.

Foto: Carl von Scheele

Upp till kamp
mot dumpade löner

2016-11-15

Civilminister Ardalan Shekarabi tar fighten i riksdagen för att stoppa lönedumpning med skattepengar. Vinner han inte blir det en valfråga.

Foto: Jörgen Appelgren/Arbetarskydd

Härenstam: ”Sluta tala
om kvinnors ohälsa”

2016-10-19

Under sitt yrkesliv som psykolog och professor i arbetsvetenskap och -organisation har Annika Härenstam sett tydliga skillnader mellan mans- och kvinnodominerade arbeten. Hon menar att kvinnors ohälsa inte är ett kvinnoproblem.


Foto: Per Eriksson

”Jag är envis som fan”

2016-09-21

Henrik Johansson är en av frontfigurerna för sajten Inte rasist men som granskar Sverigedemokraterna. Så gott som varje dag bekämpar han rasism och främlingsfientlighet.

Foto: Minna Pyykölä

”Drivkraften är att minska klyftorna”

2016-08-24

Therese Guovelin, LO:s nyvalda förste vice ordförande, är hoppfull inför framtiden. Hon tror att LO-förbunden klarar av att samordna sig under den kommande avtalsrörelsen och att fler kommer att bli medlemmar i facket.

Foto: Fredrik Hjerling

Nu ska det byggas mer och vackert

2016-06-21

En politisk tungviktare tar över uppdraget för att få fram tillräckligt många bostäder. Peter Eriksson presenterades som ny bostadsminister med orden ”en av Miljöpartiets mest erfarna politiker”.