Emil på ILO-konferens i Genevé

2017-06-22

Hallå Emil Isenheim, fackligt aktiv i Uddevalla och förbundets ungdomssamordnare, som nyligen kommit hem från Genevéskolan.

Unga ratar facket – men inte Fastighets

2017-06-20

Den fackliga anslutningsgraden bland arbetare fortsätter att sjunka. Och bland unga är den på rekordlåga 38 procent, enligt en ny LO-rapport. Men i Fastighets är nästan var tredje ny medlem under 30 år.

1 695 kronor till anställda på Folkets hus

2017-06-19

Anställda på Folkets hus och parker får löneökningar på 1 695 kronor fördelat på tre år. Fastighets och HRF har skrivit avtal med arbetsgivarorganisationen KFO. Avtalet är Fastighets första med en skrivning om hyvling.

Flera brister på testade verktyg

2017-06-19

Använder du cirkelsåg eller vinkelslip på jobbet? Arbetsmiljöverket har testat tio vanliga modeller av vardera. Alla har minst en säkerhetsbrist.

Avtal klart för Idea-anställda

2017-06-15

Fastighets och Idea, Arbetsgivarförbundet för ideella organisationer, har kommit överens. Nu finns ett avtal på drygt tre år som kommer att ge 1 780 kronor i löneökning.

Representanter från Fastighets uppmärksammar internationella rättvisedagen för städare på Sergels torg.

Foto: Sofia Lindroth

Städare uppmärksammas på egen dag

2017-06-15

I dag uppmärksammas Fastighets största yrkesgrupp på internationella rättvisedagen för städare. Det sker aktiviteter i hela landet och i Stockholm har representanter från flera klubbar informerat på Sergels torg.

Juan Carlos, Moayed Motallebi och flera andra från region Ost tränas i dag i att skriva motioner.

Foto: Sofia Lindroth

Dags att skriva motioner
till kongressen

2017-06-14

Det är knappt ett år kvar till Fastighets kongress, förbundets högsta beslutande organ. Nu finns chansen att skriva motioner med förslag om hur förbundet ska jobba. Det gäller allt från studier till medlemsavgifter.

Ingen starksprit för Fastighets pengar

2017-06-14

Två glas vin eller två öl, men inga starkare alkoholdrycker. Det är Fastighets nya skärpta alkoholpolicy i samband med representation.

Peru har blivit farligare
för arbetstagare

2017-06-13

Peru, där Fastighets driver ett fackligt biståndsprojekt, tillhör ett av de länder där det har blivit farligare för arbetare och fackligt aktiva. Det visar världsfacket ITUC:s årliga rapport.

”Värva medlemmar är prio ett”

2017-06-12

Hallå Roger Sandlund, driftledare på Samhall i Haparanda, som blivit ordinarie ledamot i Fastighets förbundsstyrelse.