Malin Gäldin och Mia Åhrman är städare
 på Coor och jobbar
 på stålkoncernen Sandvik i Sandviken.

Foto: Britt Mattsson

De ger FM-stöd åt Sandvik

2017-05-23

Det har blivit vanligare att anlita FM-bolag. Ett exempel är Sandvik som köper flera tjänster av Coor. Varje yrkesgrupp sköter sina uppdrag, men några anställda har fått nya och mer varierande arbetsuppgifter.

Margaretha Fröhlin städar i mässen, som är tom så här på eftermiddagen, bortsett från Jan Qvarfordt som tar en kopp kaffe.

Foto: Anna Rehnberg

Samhall städar åt Försvaret –”Det är fritt och bra här”

2017-04-26

Samhall städar åter på Skövde garnison, efter att de tog hem den nya upphandlingen. En stundtals smutsig men samtidigt mycket trivsam arbetsplats, enligt Maria Gustavsson, som senast arbetat för Förenade service och städat på garnisonen sedan 2005.

Foto: Per Knutsson

Så höjer du din kompetens

2017-03-20

TEMA UTBILDNING. Behovet av kompetensutveckling är stort på Fastighets yrkesområden. Örebrobostäder har hittat en väg att både vidareutbilda sina fastighetsskötare och hitta ny personal. Läs om vad som gäller för tjänstledighet när du ska plugga och få tips på utbildningar.

Sven-Olof Berglaw sanerar efter en källarbrand. Det är fuktigt, varmt och bullrigt.

Foto: Rickard Kilström

Saneraren är hoppet
efter branden

2017-02-13

Sanering efter en brand är ett fysiskt tungt arbete. Men det väcker också känslor. Sven-Olof Berglaw är sanerare och tänker mycket på dem som drabbats. Att hjälpa dem är en drivkraft för honom.


Luis Jara, i skyliften, och Sandeep Grewal moppar tak, rör och väggar. Foto: Anders G Warne

Utan städning
stannar fabriken

2017-01-18

Renlighet är en betydelsefull del av läkemedelsproduktionen
på Astra Zeneca i Södertälje. Det är städarnas uppgift att hålla ytorna rena från mikroorganismer som kan förstöra läkemedlen.


Foto: Marc Femenia

Botkyrkabyggen rustar miljonprogram med måtta

2016-12-13

Renoveringsbehovet 
i miljonprogrammen är stort. Men det nya kostar. Botkyrkabyggen vill att alla hyresgäster ska ha råd att bo kvar och satsar på vad de kallar hållbar renovering.

Foto: Mattias Johansson

Brist på vatten – en utmaning vid fågelstation

2016-11-16

Under oktober kommer tusentals besökare för att uppleva fågellivet på Ottenby fågelstation. Medan fågelskådarna letar sällsynta arter ser fastighetsskötaren Jerker Nilsson till att anläggningen pallar trycket.


"Personer som mår dåligt kan finnas överallt. Det går inte att säga att det bara händer saker i de utsatta områdena", säger bovärden Thomas Renner, här med miljövärden Camilla Claesson.

Foto: Sofia Lindroth

Hot är en het fråga
på bostadsbolag

2016-11-08

Fastighetsskötare som kommer med dåliga besked till hyresgäster får alltid vara beredda på upprörda reaktioner. Men skjutningar och annat våld i bostadsområden har blivit vanligare och behovet av säkerhet och utbildning har ökat.

Sam är välbekant med Stockholms tunnelbana. Han åker fram och tillbaka till jobbet flera gånger om dagen.

Foto: Marc Femenia

Delade turer som tär

2016-10-19

Att börja klockan sex på morgonen är inte ovanligt. Men att sedan sluta jobbet sju på kvällen och att ha fritiden mitt på dagen tär på både hälsa och privatliv. Sam och Jasmina är två av alla städare med delade turer. De drömmer om att inte vara så trötta.

Foto: Tommy Hvitfeldt

Lysande resultat
efter energibesparing

2016-10-11

Bostadsbolaget Vätterhem har höga mål för att minska energiförbrukningen. Företagets eltekniker spelar en avgörande roll för att lyckas.