Activa Edge (Lilla varianten)

Leverantör: Hygienteknik AB

Skurmaskin. Kan även användas för att slipa golv.

Fördelar: En gammal yta går att göra som ny. Den går lätt att använda i trapphuset och lätt att transportera den. Bra ergonomiskt.

Nackdelar: Den är förenklad, de skulle kunna göra en bättre design. De med rund yta har bättre kraft, men den här har också väldigt bra kraft.

Monovac Freedom

Leverantör: Wetrok

Sladdlös dammsugare.

Fördelar: Den är väldigt tyst vilket är bra när man städar på kontor så att man inte stör. Att koppla sladden och dra om den hela tiden när man städar ett kontor är ett krångligt moment, så det är skönt att slippa det. Den har 45 minuter batteritid innan den måste ladda vilket räcker bra. Den känner också av när man släpper handtaget och går in i viloläge så man sparar på batteriet.

Nackdelar: Man vet inte hur länge den kommer att hålla och den är väldigt dyr jämfört med en vanlig dammsugare. Den passar inte på väldigt smutsiga ställen som biosalonger, för den har något mindre sugkraft. 

Orbot Surf

Leverantör: Orbot

Skurmaskin.

Fördelar: Den är smidig och lätt att använda. Den är bra ergonomiskt för det finns stödhjul på baksidan som avlastar.

Nackdelar: Den kan inte komma åt överallt i till exempel trappor.

SMB Tor

Leverantör: SMB Städmaterialbolaget

Skurmaskin.

Fördelar: Lätt att köra på mattor. Den är ergonomiskt bra med två stora hjul och den är inte tung för sin storlek.

Nackdelar: Att den behöver kabel är besvärligt. Det är svårt att säga hur effektiv den är. Det går inte att köra den i trappor.

Flexi move

Leverantör: Staples

Skurmopp.

Fördelar: Bra för att komma åt under hyllor efter som man kan ställa in var på mopplattan man vill ha skaftet. Det behövs i exempelvis butiker. Ibland kan man använda långa, 1 meters moppar, men då fungerar de bara på stora ytor. Den här tar mindre plats så den fungerar överallt.

Nackdelar: Man behöver ha lite teknik som tar lite tid att lära sig för hur man ställer in den snabbt.