Växjö tingsrätt slår i domen fast att den åtalade ska betala dagsböter plus 5 500 kronor i skadestånd till städaren för kränkning och ersättning för sveda och värk.

Attackerad i fikarummet

Händelsen inträffade i ett fikarum i november i fjol. Efter att städaren tagit kollegans kaffekopp blev han attackerad och riven på halsen. När han därefter gick därifrån och satt sig i sin bil ska förövaren ha skrikit att hon skulle döda honom.

Trots att han själv attackerats blev städaren avstängd från jobbet och avskedad. Men när Fastighets ombudsman ingrep och åberopade vittnen ändrade sig arbetsgivaren, gav städaren jobbet tillbaka och sparkade istället kollegan.

Kvinnan åtalades, och tingsrätten har nu efter utredning kommit fram till att hon gjort sig skyldig till ringa misshandel och olaga hot.