1.

Corona gör kurserna digitala

Det finns ett stort behov av fackliga kurser inom Fastighets efter att kurser ställdes in i våras på grund av coronapandemin. Nu har förbundsstyrelsen beslutat att alla studier som kan genomföras digitalt under hösten ska vara digitala. 

2.

Fackklubb polisanmälde städfirma

Fackklubben Pendelklubben på Seko har polisanmält ett städbolag för misstänkt människohandel. Bolaget misstänkts utnyttja städare som hyrs in av MTR för att städa på pendeltågen i Stockholm. Underleverantören till MTR har kollektivavtal med både Seko och Fastighets. Det skriver Sekotidningen. 

Pendelklubben bygger sin anmälan på vad inhyrda städare med arbetstillstånd själva berättat.

3.

Färre får a-kassa

Arbetslösheten bland Fastighetsmedlemmar gick ner något i augusti. A-kassan betalade ut ersättning till 177 färre arbetslösa än månaden före.

– Skillnaden är inte så stor. Men det är ändå värt att nämna nu när arbetslösheten fortfarande stiger i många andra branscher, säger Anne Eriksson, föreståndare för Fastighets a-kassa.