Jag har jobbat på det statliga företaget Samhall i över tjugo år. De senaste åren har företaget bara blivit sämre. Bolaget kan inte rehabilitera människor fast man är sjukskriven på till exempel 50 procent.

I stället för arbetsanpassning får man höra av närmaste chef att ”passar det inte är det bara att gå hem”. Man får inte ifrågasätta att de inte kan anpassa arbetet, de skickar hem en i stället.

Hur många gånger har jag inte gått hem och gråtit

Hur många gånger har jag inte gått hem och gråtit när hen sagt så eller nonchalerar en när man vill något som har med jobbet att göra? Det har hänt mig många gånger. Sedan när man går hem och mår dåligt hör chefen inte ens av sig till en. Jag känner mig mobbad av chefen och får ingen hjälp med det. Nu undviker jag hen. Jag har tagit hjälp av facket men de gör inget åt mobbningen.

Nu är det konstaterat att jag inte blir frisk av att vara på Samhall. De kan inte rehabilitera människor. Det finns de som sitter hela dagarna och inget har att göra – är det rehab? Jag själv mår dåligt av att vara på Samhall, har ont i magen när jag ska till jobbet, har sömnsvårigheter, huvudvärk och känner mig gråtfärdig.

Så många artiklar som skrivits om hur dåligt allt fungerar på Samhall, och hur dåligt vi anställda blir behandlade.

Är Samhall till för att knäcka folk?

När ska man ta tag i det hela och göra något åt det? Är det verkligen meningen att vi ska bli så illa behandlade? Många mår jättedåligt. Är Samhall till för att knäcka folk? Gör något nu eller lägg ned företaget.