Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

LO eniga: Nej till las-förslaget

Efter nya rundor som pågått de senaste dagarna och nätterna föll förhandlingarna om las, a-kassa och omställning mellan LO, PTK och Svenskt Näringsliv samman igen.
– Vi försökte verkligen ända in i kaklet men har inte lyckats, säger LO-ordförande Susanna Gideonsson.

–Vi ville självklart helst ha en uppgörelse mellan parterna enligt den svenska modellen, men som det utvecklade sig så var det inte ett rättvist byte helt enkelt, säger Jari Visshed, Fastighets avtalssekreterare som suttit med i förhandlingsdelegationen.

2.

Samhallchef drev egen städfirma vid sidan av

En chef på Samhall har drivit eget städbolag vid sidan om under flera år. Det här strider mot Samhalls policy, man får inte driva konkurrerande verksamhet som anställd.

Flera personer har påtalat detta för företagsledningen via en anonym visselblåsarfunktion. Chefen jobbar fortfarande kvar på Samhall och vill inte bli intervjuad av Fastighetsfolket. Samhall vill inte heller kommentera det enskilda fallet.

3.

Hyresgäst tömde skurhink över fastighetsskötare

När en fastighetsskötare skulle besiktiga skador i ett hus i Torup i Halland blev en hyresgäst uppretad och tömde en hink med klorinfyllt vatten över fastighetsskötaren.

Enligt Hallandsposten blev kvinnan arg för att fastighetsskötaren konfronterat henne om skadorna på fastigheten och åtalas nu för misshandel.