Det var några veckor sedan som Sandra Vestaberg fick nog. Hon jobbar som städare för Samhall i Lund.

– När jag går i Samhallkläderna är det mycket sneda blickar och folk stirrar på en. Jag har hört mycket historier om att människor trycker ner personalen på Samhall eftersom personer med funktionshinder jobbar där. De tror att Samhall inte är ett riktigt jobb, säger hon.

”Sluta hata”

Sandra Vestaberg avreagerade sig på Facebook i ett inlägg med budskapet: Sluta hata på Samhall.

”Nu får det räcka med att hata på Samhall bara för att man råkar vara lite annorlunda och ha en funktionsnedsättning” skrev hon i inlägget.

– Samhall är ett statligt jobb med lön som vilket jobb som helst. Men många ser ned på Samhall och väljer att se det negativa hos folk som har funktionsnedsättningar.

Viral raket

Sandra hade inte anat att inlägget skulle få så stor spridning som det fick – just nu över 13 000 delningar och över 600 gillamarkeringar.

– Jag har fått jättemycket stöd. Många tycker att det är bra skrivet. Jag trodde verkligen inte det skulle bli så stort.

I inlägget delar många Samhallanställda med sig av olika upplevelser på jobbet.

”Respekt!”

”Samhall städar på en butik där jag är stammis och de gör det precis lika bra som det andra städbolaget. RESPEKT!” skriver en kvinna.

”Jag jobbar själv på Samhall. I början fick man mycket glåpord och kommentarer men har för min del blivit bättre” skriver en man.

Samhall har i många år jobbat aktivt mot vad man själv beskriver som fördomar om de anställda. Bland annat i olika kampanjer där medarbetarna får berätta om sina upplevelser.