Du är med i Elitstyrkans hemligheter, som sänds i TV4 på söndagarna. Berätta!

– Jaa, vi är ett gäng vanliga civilpersoner som utsätts för tester som den som söker till militärens elitförband får genomgå. Till exempel den där drunkningen. Vi hoppade ner i en kall sjö med bundna händer och fötter, fick sparka oss upp till ytan och ta ett andetag innan vi sjönk igen. Och så fortsatte det … Vi har boxats mot varandra och ramlat baklänges ner in vattnet från en hög brygga. De har testat både våra rädslor och vår fysiska kapacitet.

Hur hamnade du där?

– Jag anmälde mig för att jag är militärt intresserad och för att jag tycker det är kul att träna. Jag är 20 och rycker in i september, förhoppningsvis på helikopterflottiljen i Linköping. Och efter lumpen vill jag stanna i flygvapnet och bli helikopterpilot.

Vad gör du annars?

– I somras var jag fastighetsskötare hos Svenska kyrkan i Partille. Klippte gräs, skötte utemiljön och gjorde en del innejobb. I april börjar jag där för en ny säsong, och till dess jobbar jag på posten.

Hur går det för dig i kampen mot de andra 18 deltagarna?

– Jag är kvar efter första avsnittet, mer får jag inte säga. Det är sju avsnitt kvar.