Fastighetsskötaren, som jobbar på ett stort bostadsbolag i Nacka utanför Stockholm, var för några veckor sedan i fastigheten för att avisera lägenheter. Hon påtalade för en kvinnlig hyresgäst att barnvagnar inte fick stå i trapphuset. Det verkade inte vara några problem med det.

Knuffar och hot

Men kort därefter dök en mycket aggressiv man upp och sa att fastighetsskötaren hade trakasserat hans fru. Efter en ordväxling dem emellan puttade mannen in fastighetsskötaren i en vägg och tog hennes glasögon. Mannen försökte därefter att trycka ner fastighetsskötaren på marken innan han försvann från platsen.

Det tar dock inte slut där, utan mannen åkte också ned till bostadsbolagets områdeskontor i Nacka. Där sparkade han på dörren, skrek och hotade personalen.

Många är utsatta

Händelsen är polisanmäld och en utredning pågår. En anmälan är också gjord till Arbetsmiljöverket.

Färsk statistik från Arbetsmiljöverket visar att 15 procent av fastighetsskötarna säger att de utsatts för våld eller hot om våld under de senaste 12 månaderna.

Fastighetsfolket har varit i kontakt med den drabbade fastighetsskötaren och företaget innan publiceringen, men de vill inte uttala sig.