En tanke kring kostnadsändringar kring uppsägningar. Vilket skitsnack att det är för dyrt att säga upp någon idag. För det första handlar det om människor som vanligtvis inte gjort nåt fel och som skött sin uppgift.

Om en chef eller annan höjdare ska ut så går det hur lätt som helst att ge avgångsvederlag och fallskärmar

Om en chef eller annan höjdare ska ut så går det hur lätt som helst att ge avgångsvederlag och fallskärmar som försäkrar dem om ett ostört liv under lång tid, ibland flera år. Samtidigt som det inom kollektivet i bästa fall kan ge existensnivå under några månader.

En uppsägning i övre skikten kan vara ekonomiskt skadligt i åratal för ett företag, men där tvekas det inte att slita upp plånboken och ösa över dem. Det gäller skrämmande nog även om de begått stora och uppenbara fel i sin tjänst. Därtill ska observeras att det i princip alltid finns en tjänst vikt och klar för dessa när de behagar återgå i arbete. Men det är klart det är ju ”deras egna” det då handlar om.

Den dag en vanlig knegare också kan få en respit om kanske fem år eller mer genom en ekonomisk ersättning för att bli uppsagd då kan vi kanske prata om ”kostnader” i sammanhanget, för närvarande är det praktiskt taget gratis!

Håller du med?

Eller har du en annan bild? Du får gärna skriva en insändare och tycka till i samma ämne, eller om något helt annat. Klicka här så kommer du till insändarformuläret.