Den 26 januari fick polisen larm om att en man hittats svårt skadad utanför en fastighet på Amiralsgatan i Malmö. Skadorna var så allvarliga att hans liv inte gick att rädda. Kort efteråt greps en 59-årig man som bodde i samma fastighet. Han häktades och sitter fortfarande häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Hände på jobbet

Offret var fastighetsskötare och sedan flera år tillbaka jobbade han i fastigheten på uppdrag av en bostadsrättsförening, vilket Sydsvenskan har rapporterat. Han var i tjänst när 59-åringen av oklar anledning knivskar honom i trapphuset.

Nu har det gjorts en liten rättspsykiatrisk undersökning av 59-åringen, en paragraf 7-utredning, som visar att han kan misstänkas ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid gärningen och efteråt när han undersöktes, enligt Kvällsposten.

Skrämde grannar

Innan mordet ska 59-åringen ha skrämt och oroat grannar och de ska ha försökt få polis och myndigheter att ingripa mot mannen, rapporterar tidningen.