Det är väldigt många som klagar på facket, på politiker, arbetsgivare, arbetskamrater och så vidare.

varför är det så många som klagar hela tiden utan att själva göra någonting åt det

Man blir fundersam varför det är så många som klagar hela tiden utan att själva göra någonting åt det! Alla ”andra” gör fel eller fattar ingenting.

Om man vill ha förändringar – oavsett vad det handlar om och om det är i arbetslivet eller privat – så måste man göra någonting åt det själv. Det hjälper inte att sitta på sin egen kammare och klaga. Man engagerar sig i facket eller politiken – eller både och, det är klart bäst. Eftersom många vet precis hur man ska göra så är man själv bäste dräng eller piga.

Man kan faktiskt påverka

Vi behöver många fler som engagerar sig både som fackliga och/eller fritidspolitiker. Man kan faktiskt påverka. Antingen själv eller tillsammans genom motioner, genom att skriva insändare eller bara prata med våra kamrater eller folk i allmänhet.

Vi behöver flera fritidspolitiker som vill in i riksdagen. Vanligt arbetande folk som vet hur det fungerar ute på arbetsmarknaden, och inte en massa kostymnissar som aldrig har varit ute på något arbete inom LO-kollektivet men som tror att de vet precis hur det funkar ändå.

Min uppmaning är: Engagera er i facket, politiken, LO-distrikt med mera.

Hur vill vi att våra barn, barnbarn, syskonbarn med flera ska växa upp?

Vi har ett val nästa år och hur vill vi att vårt välfärdssamhälle ska se ut och fungera?
Hur vill vi att våra barn, barnbarn, syskonbarn med flera ska växa upp? Hur ska deras framtid se ut?

Våra äldre hur tänker vi om dem? Även vi blir äldre, hur vill vi ha det?

Det finns så mycket man vill ändra på men många, många flera måste engagera sig.

Vi syns ute på barrikaderna hoppas jag!

Håller du med Annica?

Är det för många som klagar utan att göra något? Och vad borde göras för att vi ska få det bättre? Skriv gärna ett inlägg i formuläret här.