För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Corona­utbrott på Samhall i Mora – 20-tal sjuka

Omkring 20 personer har smittats av covid-19 på Samhalls enhet i Mora. Smittan upptäcktes på måndagen förra veckan men om den har spridits på arbetsplatsen är oklart enligt Samhall.

2.

Facket: Därför är det viktigt att anmäla covid som arbetsskada

Har du fått covid i jobbet? Om du inte är fullt frisk efter 180 dagar kan sjukdomen klassas som arbetsskada. Än så länge är det osannolikt att du som är städare, sanerare eller fastighetsskötare får den extra ersättningen – om inte din arbetsplats finns inom vård, omsorg eller laboratorier. Men facket uppmanar ändå till att anmäla.

3.

Stor dominans av kvinnor inom städ – men männen är på gång

Allt fler kvinnor tar sig in på mansdominerade jobb. Och fler män jobbar med traditionella kvinnojobb. Förändringen syns på arbetsmarknaden i stort. Det rör på sig även inom Fastighets två stora branscher – städning och fastighetsskötsel. Men fortfarande är uppdelningen mellan könen betydande.