För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Hyresgäst tafsade på fastighetsskötare – får bo kvar

I Örebro blev en fastighetsskötare på Öbo utsatt för tafsande och sexuella närmanden från en hyresgäst. Det hände i somras när fastighetsskötaren skulle kontrollera en felanmälan. Öbo vill vräka hyresgästen, men hyresnämnden har nu slagit fast att han får bo kvar.

2.

20 städföretag får kritik för smittrisker

Efter inspektioner i hela landet riktar Arbetsmiljöverket kritik mot 20 olika privata städföretag, för att de har dålig koll på smittriskerna under coronapandemin. Framför allt för de inte undersöker eller bedömer smittriskerna tillräckligt bra.

3.

Allt fler städare födda utomlands – Sendous och Genet älskar sitt jobb

På tio år har andelen städare som är födda utomlands ökat kraftigt. Nu är det över 60 procent av städarna som är födda utanför Sverige. En av orsakerna är att asylinvandringen och arbetskraftsinvandringen har ökat, uppger Fastighets.