”Kan Zlatan göra comeback i landslaget som 39-åring, så har jag en god chans att ta en ordinarie tröja i Öster. Jag är trots allt bara 11 år äldre än Zlatan.” sa Joakim Oscarsson om planerna på en karriär i superettanklubben Östers IF i Växjö.

Men för den som inte förstått det ännu så rörde det sig förstås om ett aprilskämt. Joakim Oscarsson blir i högsta grad kvar på Fastighets förbundskontor, där han trivs väldigt bra.

”Vi behöver ett skratt”

– När jag var yngre så var det min dröm att få spela fotboll på heltid. Men jag var inte tillräckligt träningsvillig så det blev en hobby på lägre nivå under lång tid. Nu har jag världens bästa jobb som jag inte hade velat byta bort. Värdet att få hjälpa andra och känna att man har lyckats i förhandlingar är obeskrivbar, säger han.

– I dessa tider som råder, då behöver vi ett gott skratt och har någon skrattat och tänkt att detta var dumt så bjuder jag gärna på det, fortsätter Joakim Oscarsson.