För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Hyresgäst gick till attack med kniv

För några veckor sedan blev en fastighetsskötare knivskuren av en hyresgäst på Rosengård, i Malmö. Fastighetsskötaren fick ett 25 centimeter långt skärsår, och nu åtalas hyresgästen för grov misshandel. De två männen hade varit i konflikt med varandra innan händelsen.

2.

Avstängd från Samhall utan lön – ”katastrofalt”

En anställd på Samhall i Östergötland blev uppsagd då Samhall anser att hon saknar arbetsförmåga. Nu har kvinnan också blivit avstängd från jobbet, utan lön. Fastighets har tagit fallet till Arbetsdomstolen och säger att Samhall agerar ”katastrofalt”.

3.

Fastighets grupper hårt drabbade av smärtor och ångest av jobbet

Fastighets grupper är hårt drabbade av fysiska och psykiska besvär på grund av sina jobb. Arbetsmiljöverkets senaste rapport visar att sanerare är några av de som har mest besvär. Medan städare och fastighetsskötare är några av de som har högst frånvaro från jobbet på grund av besvär.