För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Trappstädning får inte kosta – ”städarna springer ihjäl sig”

Prispress och tuffa villkor är vanligt inom trappstädning. Veronica Boström från Fastighets tror att vägen till bättre villkor är att ha kollektivavtal som krav vid upphandlingar, och att städföretagets skyddsombud involveras.

2.

Lista: De fick mest coronastöd i fastighets­branschen

Tillväxtverket har offentliggjort hur mycket pengar som svenska företag fått i korttidsstöd. I Fastighets branscher var det Sodexo, Coor och Veolia som fick mest pengar från staten.

3.

Fastighets gav 173 000 till Social­demokraterna

På tio år har LO-förbundens stöd till Socialdemokraterna minskat från drygt tio till två miljoner kronor, rapporterar Arbetet. Fastighets är ett av fem förbund som fortfarande ger stöd. Förra året gav man 173 000 kronor till Socialdemokraterna, det är ungefär 6 kronor per medlem och år.