För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Samhall ska granskas

Den statliga myndigheten Riksrevisionen förbereder en stor granskning av Samhall. Myndigheten vill granska både hur Samhall styrs och hur Samhall sköter sitt uppdrag i vardagen. Det här sker efter att Riksrevisionen fått indikationer om långvariga problem på Samhall.

2.

Fastighets fortsätter att tappar skyddsombud

Under 2021 har antalet lokala skyddsombud inom Fastighets minskat till 795 stycken. Den lägsta siffran på över 12 år. Arbetsmiljöombudsman Torbjörn Jonsson säger att Fastighets inte har varit ute på arbetsplatserna och satsat för lite på de regionala skyddsombuden.

3.

Personal knackar dörr för att stoppa våldet

På bostadsbolaget Eidar i Trollhättan knackar personalen dörr för att berätta vad hyresgästerna ska göra om de misstänker våld hos grannarna. Kampanjen heter Våga bry sig och syftar till att förhindra våld i nära relationer.