För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

1.

Bovärdar sägs upp – föreningar kan ta över trygghetsjobb

På bostadsbolaget KBAB i Karlstad ska bovärdarna sägas upp. Värdarnas uppdrag att skapa trygghet i bostadsområdena, ska istället tas över av föreningar och organisationer. Beslutet kritiseras nu av fackklubben.

2.

Fastighets säger nej till las-avtalet – LO säger ja

En majoritet av LO:s förbund har röstat för att LO ska bli en part i det nya huvudavtalet med Svenskt Näringsliv och PTK. Fastighets röstade nej. Ordförande Magnus Pettersson säger att han inte kan stå bakom att anställningstryggheten försämras kraftigt.

3.

Enkät: Många av facken har fortfarande ingen klimatpolicy

Bland de fem facken i samarbetet 6F, är det bara Elektrikerna som har en uttalad klimatpolicy. Inte heller LO har någon miljö- eller klimatpolicy. Fastighets säger att klimatet är en viktig fråga, men att förbundet inte har resurser för att ta fram en policy i alla frågor.