Video från YouTube

Genom att börja spela videon godkänner du YouTubes dataskydsspolicy.

1.

Annica kämpar för rätten att jobba efter 65

När lagen har ändrats för alla andra måste fortfarande Samhallanställda gå i pension senast vid 65. Fastighets Annica Falck kämpar för lika villkor så att den som orkar, kan och vill ska få fortsätta jobba.

Hon har drivit frågan i avtalsrörelsen och hon har lobbat hos politiker. Nu hoppas hon få med sig LO i kampen för samma pensionsregler alla andra har. Hon har motionerat till kongressen som hålls i nästa vecka.

2.

Snålt med lediga dagar nästa år

Nästa år blir – precis som 2021 – något av ett arbetsgivarnas år när det handlar om röda dagar. Fyra av de helgdagar som flyter runt i almanackan hamnar på lördagar eller söndagar, när de flesta ändå är lediga. Även julafton och nyårsafton ligger i veckoslut nästa år.

3.

Juan Carlos är Årets skyddsombud

Städaren Juan Carlos Cerda Ruiz har fått utmärkelsen Årets skyddsombud i Stockholms län. Han är huvudskyddsombud och klubbordförande på Inspira, och blev överraskad när LO-distriktet berättade att han skulle bli Årets skyddsombud.

– När jag går in i min fackliga roll så gör jag det från hjärtat, säger Juan Carlos Ruiz Cerda.