Jag är nog inte den enda Samhallanställda som råkat ut för en chef som har förmågan att säga saker som trycker ner en, som gör att man nästan känner rädsla för att gå till sitt jobb.

Rädd för att göra fel som kanske leder till ännu en utskällning eller kommentarer som skadar psykiskt.

Att bli anställd på Samhall ska ju vara som en trygghet.

Att bli anställd på Samhall ska ju vara som en trygghet. Att få bli sedd för vad man kan och att man vill jobba. Att få bli lyft, pushad och berömd. Inte bli nedtryckt. Att få bli lyssnad på och inte bara hörd.

Under en längre tid har man fått höra både det ena och det andra. Kommentarer som gör att man överväger att sjukanmäla sig från jobbet för att man mår dåligt av att gå dit.

Men man måste ju ha en inkomst för att kunna överleva, för att kunna leva och försörja. Man säger ifrån till sin chef, höjer rösten för att denne ska lyssna, men inget händer.

Istället får man en höjd röst tillbaka med kommentarer som gör att man bryter ihop och gråter på sin arbetsplats. I normala fall ska väl en chef säga att vi pratar lite senare när vi båda lugnat ner oss, eller åtminstone försöka lugna sin anställda?

Men inte ens det händer, utan kommentarerna som trycker ner en fortsätter. Ska de vara så här? Ska de vara så att man kanske måste bli sjukskriven för att man börjar må dåligt på grund av Samhall? För många är det kanske så.

Alla ni som känner igen er i detta, snälla stå upp för er själva.

För mig börjar det närma sig det slutet. Facket än nu inkopplat och jag hoppas på att det ska göra någon form av skillnad, att den berörda chefen får upp sina ögon och inser allvaret. Inser hur oproffsigt hen beter sig.

Om inte så blir det en sjukskrivning, eller kanske leder det till att jag säger upp mig själv. Ingen, och då menar jag ingen, ska behöva må så här på sin arbetsplats.

Alla ni som känner igen er i detta, snälla stå upp för er själva. Visa att man inte kan köra över er. Ta kontakt med ett fackförbund eller skyddsombud. Jag har gjort det nu, men frågan är om skadan redan är för stor för att jag ska kunna återhämta mig från allt.

En trasig Samhallanställd

Vad tycker du?

Håller du med insändaren? Skriv gärna och berätta! Du kan skriva en insändare här. Du kan också höra av dig till oss på redaktionen, våra kontaktuppgifter finns här.