Om bara några dagar är det val. Jag har inte följt opinionsmätningarna särskilt noga. Säkert är att det blir en nagelbitare även denna gång.

I praktiken finns det två olika alternativ att välja på. Det ena är ett högerkonservativt block som prioriterar företagsvinster, utförsäljningar, militarisering av förorten, fackfientlighet och fortsatta vinstuttag från välfärden. 

Mot det står en socialdemokratiskt ledd regering som med små, tragglande steg stärker samhället och skapar kollektiva lösningar på kollektiva problem. För mig är valet mycket enkelt. Detta trots januariavtalets eftergifter.

Sverige behöver ledas av ett parti som klarar av att se helheten


För att lösa dagens samhällsproblem kan vi inte bara göra det ena. Ta arbetskraftsinvandringen som regeringen Reinfeldt införde. Vi har tusentals människor utnyttjas av slavdrivare. Här kräver jag ett absolut stopp, samtidigt som vi inte lägger skulden på den enskilde. Sverige behöver ledas av ett parti som klarar av att se helheten. Det är därför jag lägger min röst på Socialdemokratern

I Sverige 2022 sker veckovisa gängmord på öppen gata. Den meningen var fram till några år sedan absurd

Eller segregationen. I Sverige 2022 sker veckovisa gängmord på öppen gata. Den meningen var fram till några år sedan absurd.

Nu har vi vant oss och rycker på axlarna. Här behövs benhårda straff samtidigt som vi satsar på att minska rekryteringen. Straffen hjälper inte om förövaren ersätts av en ny! Helheten. Vi behöver politiska ledare som ser och agerar efter helheten. Här ser jag inget annat parti än Socialdemokraterna. 

När det gäller oss fackliga smärtar det fortfarande att tänka på följderna av Las-utredningen. Vi var många som uppfattade det som ett svek


När det gäller oss fackliga smärtar det fortfarande att tänka på följderna av Las-utredningen. Vi var många som uppfattade det som ett svek. Men till syvende och sist hade vi en riksdag som tänkte driva igenom försämringarna oavsett. Det lämnar mig med en enda insikt: vi arbetare måste göra allt vi kan för att göra riksdagen så röd som möjligt.

Gå och rösta den 11 september!