Samhalls beslut att ha kvar pensionsåldern på 65 år är diskriminerande och helt galet.

Samhall får 6,6 miljarder om året av staten för att bygga upp människor, inte bryta ned dem. Hade ett vanligt företag behandlat sina anställda så här så hade tidningarna varit fulla med detta. Företaget hade blivit bojkottat!

När jag berättar om Samhalls pensionsregler för folk jag möter, så tror de att jag skojar. Vem kan tro att detta händer i Sverige?

I alla valdebatter hörde man sådana fina ord om lika rättigheter och om fattiga pensionärer. Men hallå, jag får inte ens jobba fram till pensionsdagen!

Jag har skrivit till näringsdepartementet som har hand om styrningen av Samhall. De svarade bara att det inte ligger på regeringen utan att det regleras av kollektivavtalet mellan fackföreningarna och Samhall.

Samhalls beslut att ha kvar pensionsåldern på 65 år är diskriminerande och helt galet.

Men när det kommer ett beslut från riksdagen om höjning av pensionsåldern borde det finnas en klausul som gör att den delen i kollektivavtalet bryts. 

Vi är 21 000 drabbade och vi får inget bostadsbidrag, ingen garantipension och hög skatt. Vi ska anmäla oss på Arbetsförmedlingen, men vem anställer en människa som är 65 år? 

Jag är sjukskriven nu, för jag är helt knäckt. Vi är alla lika värda och ska ha samma rättigheter. 

Knäckt insändare