I förhandlingarna med facket har Samhall uppgett att det inte fungerat att ha Ragna Tornberg på tandläkarmottagningen i Uddevalla. 

– Samhall har förklarat att man inte kan ha henne där när hon inte kommer till jobbet vissa morgnar. Då måste man skicka någon annan dit och det har varit svårt att hitta den personalen, säger Madlén Gunnarsson. 

Kom överens om annan lösning

Efter att Ragna Tornberg tackade nej till uppdraget att städa på en skola med hänvisning till sin hjärntrötthet kom Samhall och facket överens om en annan lösning. Den innebar att Ragna Tornberg skulle få börja arbetsdagen lite senare, klockan 08 istället för klockan 06, som var starttiden på tandläkarmottagningen.

Ihop med en kollega skulle Ragna Tornberg bara jobba med lokalvården på järnvägsstationen i Uddevalla och i SJ:s personallokaler. Det är uppdrag hon också har haft tidigare parallellt med städningen på tandläkarmottagningen.

Opererats i hjärnan

– Men det finns mycket mer att önska från Samhall. Ragna Tornberg har ju haft det jättesvårt genom åren med tanke på att hon har opererats i hjärnan och fått epilepsi. Hennes trygghet är ju den här tandläkarmottagningen, säger Madlén Gunnarsson. 

Hon menar att företaget hade kunnat lösa situationen smidigare, om man hade velat. Madlén Gunnarsson har föreslagit flera andra lösningar för företaget. 

– Nu väntar jag på att bli kallad till nästa sittning, säger hon.