Sekotidningen och Fastighetsfolket söker en digitalt driven reporter som både kan leverera snabba nyheter och starka berättelser från människor i arbetslivet. 

Vi söker dig som har journalistisk utbildning och erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion, som kan jobba självständigt, testa nya sätt att framställa journalistik och som gillar att vara ute på fältet och träffa människor.

Våra läsare jobbar bland annat som lokförare, tågvärdar, kriminalvårdare, brevbärare, elmontörer, fastighetsskötare och städare. Vi bevakar villkoren och utvecklingen i elva samhällsbärande branscher och publicerar på sekotidningen.se och fastighetsfolket.se och i magasinen. Magasinen utkommer sammanlagt 15 gånger per år och når tillsammans cirka 140 000 medlemmar och det digitala genomslaget ökar stadigt. 

Vi sitter tillsammans med fem andra redaktioner i LO Mediehus i centrala Stockholm. Sekotidningen och Fastighetsfolket går nu från att vara två separata redaktioner som byggs ihop till en, under ledning av chefredaktören som också är ansvarig utgivare. Du får vara med och bygga det nya teamet tillsammans med sex andra engagerade och kunniga kolleger. 

Som journalist hos oss tar du aktiv del i hela produktionskedjan. Du får skriva, fota och filma, ta fram snabba nyheter och göra fördjupande reportage för samtliga kanaler. 

Framöver kommer vi att ha ett starkt digitalt fokus och satsa på granskningar och nyttojournalistik för våra läsare. Vi värdesätter att du har erfarenhet av att arbeta datadrivet och vill bidra till en målmedveten planering.

Vi vill att du har mycket god digital kompetens med förmåga att ta fram innehåll, vinklar och format som fungerar i våra digitala kanaler. Vi vill också att du har mycket god allmänbildning, ett stort samhällsintresse och ett intresse för arbetsmarknadsfrågor och fackliga frågor. Har du erfarenhet som redaktör ser vi det som ett plus.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse. 

All rekrytering inom LO Mediehus tar hänsyn till jämställdhet och mångfald. Till exempel genom att aktivt försöka rekrytera underrepresenterade grupper utifrån kön, etnicitet eller funktionsvariation.

Frågor om jobbet samt ansökan med personligt brev, CV och referenser skickas till chefredaktör Ewa-Maria Kriegholm, ewa-maria.kriegholm@lomediehus.se.

Facklig kontakt är Stephen Lindholm på 08 – 725 52 59 eller stephen.lindholm@ka.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 10/9. Urval och intervjuer görs löpande.

LO Mediehus

Sekotidningen och Fastighetsfolket är fackliga medlemstidningar och ingår i LO Mediehus AB. Där ingår även Arbetet, Elektrikern, Handelsnytt, Kommunalarbetaren och Målarnas tidning.

Mediehuset har cirka 50 anställda med lokaler på Klara norra kyrkogata i Stockholm.