Kollektivavtal

Tänk på att fråga om bolaget har kollektivavtal med någon fackförening. Kolla också om företaget är auktoriserat. Det är ett gott tecken.

Skatteverket

Skatteverket: Mejla och fråga om bolaget är registrerat för F-skatt och om det är aktivt. Det är ingen bra idé att jobba för ett företag som saknar F-skattsedel.

Kronofogden

Kronofogden: Mejla och fråga om bolaget har ärenden registrerade hos Kronofogden, särskilt om det rör skatteskulder eller skulder för arbetsgivaravgifter. Finns det många ärenden är det en varningssignal. Är bolaget försatt i konkurs kommer Kronofogden även att ha uppgifter om detta.

Bolagsverket

Bolagsverket: Om du verkligen vill vara säker på att din arbetsgivare är seriös kan du också kontakta Bolagsverket. Kolla vilken status bolaget har och om ägaren eller vd:n har eller har haft andra bolag vars namn liknar det här. Du kan också fråga om ägaren eller vd:n tidigare har varit inblandade i bolag som har gått i konkurs. Det är varningssignaler, men måste inte betyda att arbetsgivaren är oseriös.