Nyköpingshem ska sälja 20 procent av sitt bestånd. De som är fast anställda får dock behålla sina jobb.

Köparna av de totalt 895 lägenheterna är Rikshem och Dalhälls fastigheter. I början av oktober förväntas kommunfullmäktige godkänna affären.
Det kommunala bostadsbolaget har 4 500 lägenheter. Uppdraget att sälja kommer från kommunfullmäktige i Nyköping. Syftet är att få loss pengar till renoveringar och att bygga nya hyresrätter.
Ett sextiotal företag visade intresse för de 895 lägenheterna i Nyköping och i tätorterna runt omkring. Enligt förslaget till kommunfullmäktige ska Rikshem köpa 746 hyreslägenheter och Dalhälls fastigheter 149. Det totala priset för fastigheterna är drygt 500 miljoner kronor. Övertagandet ska ske under november.

Nyköpingshem kommer inte att varsla om uppsägning, berättar företagets VD Christer Gustavsson. Företaget har haft anställningsstopp under en tid och löst vakanser med ett antal visstidsanställningar. Dessa anställningar kommer inte att förlängas. Dessutom kommer några av de anställda att gå i pension.