LO fortsätter att tappa medlemmar. Förbunden har fått många nya medlemmar men medlemsantalet minskar då ännu fler gått ur facket. Enligt prognosen tappade Fastighets 700 medlemmar 2012.

De officiella siffrorna är inte klara än men enligt Sveriges Radios Eko-redaktion och Dagens Arbete har LO fått 118 500 nya medlemmar under 2012, men tappet blir ändå 9 000 på årsbasis.

Prognosen för Fastighets är ett tapp på cirka 700 medlemmar.

Nu är det inte alla LO-förbund som minskar, Kommunal, Pappers och Handels visar plussiffror. Handels säger i ett pressmeddelande att man har fått rekordmånga nya medlemmar. Förbundet ökade med 4 185 medlemmar, den största medlemsökningen på 20 år.

* Om det är kämpigt för de flesta LO-förbund så ser det bättre ut för tjänstemannafacken. Fackförbundet Vision noterar ett plus, 218 fler medlemmar än 2011. Ännu bättre gick det för Unionen, Sveriges största fackförbund i det privata näringslivet. De noterade 2 500 nya medlemmar, netto, per månad!