Vaktmästarnas arbetssituation försämrades för cirka två år sedan när Östers Arena sa upp en av kollegorna. Orsaken var bolagets dåliga ekonomi. De fyra som jobbat kvar har haft svårt att hinna med alla arbetsuppgifter. Stressen har påverkat deras hälsa. Alla fyra har haft problem med högt blodtryck.

Fastighets och Östers Arena, ett dotterbolag till Östers IF, har sett över vaktmästarnas arbetsuppgifter. Fyra vaktmästare räcker inte för att sköta både en ny och en gammal arena, löparbanor, en konstgräsplan och utemiljön runt anläggningarna och planen. Det fattas minst 1 500 arbetstimmar per år.
Fastighets och Östers Arena är överens om att att bolaget ska tillsätta en tjänst på heltid.
– De fyra vaktmästarna har blivit sjuka på jobbet. Tyvärr har det tagit lång tid att komma fram till en lösning. Jag tycker att vi till sist fått ett väldigt lyckat slutresultat, säger Jörgen Karlsson, ombudsman på Fastighets region Syd.

Östers Arena har ännu inte tillsatt tjänsten.
– Vi är på väg att göra det, men jag kan inte säga när det ska blir klart. Sedan i somras har vi haft en tillfällig lösning. En tjänsteman har hoppat in och hjälpt vaktmästarna, säger Marcus Ottosson, verksamhetsansvarig på Östers Arena och Östers IF.

Läs mer
Hårt jobb för vaktmästarna på Östers arenor i Växjö