Fyra städföretag i Göteborg anklagas för bokföringsbrott, medhjälpsbrott samt grova skatte- och penningtvättsbrott. De anställdas timlön har legat på 60 kronor i timmen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Två huvudmän, en far och en son, har tillsammans med flera familjemedlemmar drivit fyra enskilda firmor och bolag där det förekommit grova felaktigheter. Det handlar om oredovisade intäkter, osanna fakturor, obetald moms och uteblivna arbetsgivaravgifter på drygt 15 miljoner kronor.
Felen upptäcktes i samband med en skatterevision och två åklagare driver nu en process mot de misstänkta. Alla utom en nekar till anklagelserna.

Förutom att familjemedlemmarna arbetat har företagen haft flera anställda, varav tre utländska kvinnor är identifierade i förundersökningen. En uträkning visar att deras lön har legat på omkring 60 kronor i timmen, skriver Göteborgs-Posten.

Städföretagen har konkurrerat med låga priser och några av kunderna är stora företag som Riksbyggen, Västtrafik och Balder. De misstänks dock inte för några fel.