Fastighets håller kongress vart fjärde år och den 25-27 maj 2018 är det dags igen. En av programpunkterna är att förbundets kulturpris delas ut. Priset är ett stipendium på 20 000 kronor.
– Det är medlemmarna som nominerar och det kan vara både kända kulturpersonligheter och lokala förmågor som gjort något intressant. Priset har tidigare gått både till kända personer som Timbuktu och till klubben på Bostadsbolaget i Göteborg som ordnade ett kulturprojekt, säger ombudsman Peter Aronsson.
– Tanken med priset är att det ska gå till någon som gjort en viktig kulturgärning som berör oss arbetare på något sätt.

Nomineringarna hanteras av en kommitté som utsetts av förbundsstyrelsen. I den sitter Saffet Silova, fackligt ombud från Norrköping, Olga Back, avdelningsordförande från Örnsköldsvik, Linda Karlsson, ombudsman i region Väst och ombudsman Peter Aronsson.
Förra kongressen 2014 delades priset av musikern Stefan Sundström och författaren Susanna Alakoski.
Sista dag att nominera till kulturpriset är den 31 december 2017.