Mest extra får dem som går på något av avtalen med Arbetsgivaralliansen, en bit över 100 kronor i timmen beroende på grundlönen. Men där, liksom på många andra avtal för fastighetsskötare, är arbete på obekväma arbetstider ovanligt. I stället finns schemaläggning för beredskap ifall något oväntat skulle inträffa.

Desto vanligare är det för städare att jobba på helger. Där ger Almegas avtal för serviceentreprenad och specialservice mest: 91,88 kronor i timmen.
– Många städare och sanerare jobbar under helger. Kanske inte om du städar på kontor men i butiker, vårdinrättningar eller på industrier som har verksamhet dygnet runt krävs städning varje dag, säger Ewa Edström, avtalsansvarig ombudsman på Fastighets.

Minst extra pengar finns att tjäna på KFO:s avtal för Folkets hus och parker samt på Almegas asylboendeavtal. Där är det extra tillägget över jul bara 21,93 kronor i timmen.

Så mycket får du som ska jobba i jul:

Lokala avtal kan finnas. För mer information kan du kontakta din fackliga representant.