En trädgårdsarbetare på Poseidon i Göteborg blev bestulen på sin elbil när han lämnat den för ett kort ögonblick. Tjuven var en nioårig pojke, som hoppade in i den olåsta bilen och och körde iväg.

Nioåringen hade strax innan försökt stjäla en annan elbil från fastighetsskötare på Stena Fastigheter. När han upptäcktes hotade han personalen med pistol, förmodligen en soft air-gun.
I kvarteret intill hittade han senare en olåst elbil, med nycklarna i tändningslåset. Trädgårdsarbetaren hade klivit ur för att hjälpa till med en dörr och befann sig bara några meter därifrån. Snabbt hoppade pojken in i förarhytten och startade bilen. När han drog iväg var han nära att köra över trädgårdsarbetaren.
Flera personer tog upp jakten. Den slutade i en rondell när pojken körde på kantstenen och elbilen stannade.
Händelsen, som inträffade i Kortedala i tisdags, utreds nu av polisen.

– Aldrig i vår vildaste fantasi hade vi kunnat föreställa oss att något sådant här kunde hända, säger Jan Jentzell som är förvaltare på Poseidon. Trädgårdsarbetaren är chockad och tycker att det är jobbigt, men som tur var blev ingen skadad.
Jan Jentzell betonar att det finns rutiner på företaget om att man inte ska lämna bilen olåst. Nu kommer man att ytterligare inskärpa att nycklarna ska tas ur och bilen låsas så fort man lämnar den, om än bara för en kort stund, så att något liknande inte inträffar igen.