I slutet av juli var 378 000 öppet arbetslösa eller inskrivna i program med aktivitetsstöd. Det motsvarar 8,1 procent av den registerbaserade arbetskraften. Cirka 39 000 lämnade Arbetsförmedlingen för arbete. Det är närmare 6 000 fler än för ett år sedan.
— Utfallet för juli visar på en arbetsmarknad där förändringarna har varit små hittills i år, trots en bekymmersam utveckling i delar av vår omvärld. Att närmare 39 000 gick till arbete är en förhållandevis stark siffra och inflödet av nya lediga platser visar på ett fortsatt rekryteringsbehov hos många arbetsgivare, säger Clas Olsson, Arbetsförmedlingens analyschef.
Totalt anmäldes 36 000 nya lediga platser. Det är något fler än för ett år sedan. Antalet varslade om uppsägning uppgick till närmare 3 700 personer, vilket är 800 fler jämfört med samma månad året innan.