Finansinspektionen, FI, är årets vinnare av Statens tjänstepensionsverks pris Guldkanten för utbildningen Trygga din ekonomiska framtid. Priset ges till den som på ett enkelt, tydligt och nytänkande sätt informerat om pensioner. 

Utbildningsprojektet leds av FI inom ramen för nätverket Gilla Din Ekonomi.
Informationsträffar om pensioner, budget, betala, spara och låna genomförs på arbetsplatser runt om i landet av utbildade vidareinformatörer. 

- Vi är mycket stolta och glada över utmärkelsen. Med bättre kunskap får konsumenter bättre förutsättningar att undvika fallgroparna på finansmarknaden”, säger Annika Zervens, kommunikationschef på Finansinspektionen. 

Utbildningsprojektet är ett samarbete mellan myndigheter, organisationer och marknadens företag, alla medlemmar i nätverket Gilla Din Ekonomi. 

- Vi vill ge konsumenterna privatekonomisk självförtroende. Det handlar inte bara om pengar här och nu, utan om att förstå hur pengarna ska räcka över en hel livscykel”, säger Viveca Wallén Vrenning, projektledare för Trygga din ekonomiska framtid på Finansinspektionen. 

Projektet riktar sig till yrkesverksamma som erbjuds utbildningar genom fackförbund och studieförbund. De utbildade vidareinformatörerna finns än så länge hos TCO:s medlemsförbund och bland lärare på Folkuniversitetet. Fler organisationer står i tur på att få delta i utbildningsprojektet. 

Fakta om projektet
I utbildningen som görs inom ramen för Gilla Din Ekonomi samarbetar Finansinspektionen med Pensionsmyndigheten, Konsumentverket, Kronofogdemyndigheten, Konsumenternas Bank- och Finansbyrå, Alecta, AMF, Avanza, Swedbank/Sparbankerna, SEB, Danske Bank, Svenska Fondhandlareföreningen, Fondbolagens förening och Ung Privatekonomi/Unga Aktiesparare.