Nästa vecka, den 5 november, startar LOs kampanj för att informera alla löntagare om att de kan ha extra pengar att hämta genom fackligt framförhandlade avtalsförsäkringar.

Många känner inte till att de har rätt till ersättning när de exempelvis är sjuka, föräldralediga eller drabbas av arbetsskada. Alla som arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal – även den som inte är med i facket – omfattas nämligen av avtalsförsäkringarna.

Årets informationskampanj lyfter fram två situationer som berättigar till ersättning; föräldraledighet och arbetsskada.Två animerade filmer i tv-reklam och på biograferna ska inspirera löntagare att ta reda på om de har pengar att hämta. Annonser i dagspress och på nätet, informationsfoldrar och affischer på arbetsplatser och på särskilda ”Facket försäkrar”-tavlor ingår också i kampanjen.

På lo.se hjälper en interaktiv karta besökaren att hitta fram till de bortglömda pengarna. Och på måndag, den 5 november öppnar LO sin hjälptelefon 020 – 56 00 56 för att slussa löntagarna rätt.