Elmia Städ. Det är namnet på den nya mässan som är resultatet av ett samarbete mellan Elmia och Städbranschen Sverige. Mässan kommer att arrangeras samtidigt som Elmia Fastighet och Elmia Park hösten 2013.

Den 24-26 september 2013 är det premiär för en ny mässa – Elmia Städ. Det står klart efter att Städbranschen Sverige och Elmia inlett ett samarbete.

Det är glädjande att Städbranschen Sverige väljer Elmia som partner för att skapa ett helt nytt forum för branschen, säger produktchef Henrik Landén.
Han ser också en stor fördel i att Elmia Städ arrangeras samtidigt som Elmia Park och Elmia Fastighet.
Det är tre mässor som kommer att komplettera varandra väldigt väl. De tre mässorna blir tillsammans den klart viktigaste och största mötesplatsen för alla som har ett fokus på fastigheter, fortsätter Henrik Landén.

Jesper Borrfors, projektledare för Städbranschen Sverige, ser också stora fördelar med att Elmia Städ arrangeras samtidigt som de andra mässorna.

Det betyder att de som berörs och fattar beslut redan finns på plats. Därför känns det naturligt att vi inom städbranschen också är med.

Städbranschen Sverige är resultatet av ett samgående mellan branschorganisationerna SRTF och Golvrådet.
– Vi vill utveckla branschen och skapa mötesplatser. Genom att samarbeta med Sveriges ledande mässarrangör Elmia kan vi vara trygga i att logistik och marknadsföring sköts av dem som är experter på det, säger Jesper Borrfors och tillägger:
– Vi ser det här som starten på ett långvarigt och framgångsrikt samarbete.