LO-distriktet i Stockholms län valde på sitt årsmöte  en ny styrelse med en ny ordförande och en ny vice ordförande.  Bengt Sandberg, Fastighets Region Öst (tidigare vice ordförande i styrelsen) valdes till ny ordförande.

Marie Jokio, Kommunal Stockholms län (tidigare suppleant i styrelsen) valdes av årsmötet till vice ordförande.  Vår tidigare ordförande Per Persson, Hotell & Restaurangfacket kommer fortsätta bidra med sina erfarenheter men nu som ledamot i LO-distriktets styrelse.

Nyvalde ordföranden Bengt Sandberg tackade det samlade representantskapet för förtroendet.
– Jag ser fram emot att med den samlade fackliga styrkan i Stockholm få bryta den nuvarande politiken. Att tillsammans få verka för ett samhälle präglat av solidaritet, gemenskap och allas lika värde.

LO-distriktet passade också på att hälsa Stefan Hansson välkommen som vikarierande distriktschef under tiden Elisabeth Brandt Ygeman tjänstgör som valledare hos LO fram t o m november 2014. Stefan har tidigare jobbat som ombudsman på Stockholmsdistriktet med ansvar för bl a studie- och utbildningsverksamheten och utåtriktade arrangemang, men de senaste 2,5 åren har han varit anställd som ombudsman på LO.

Det är en ära att få ta vid rodret som chef på LO-distriktet i Stockholms län efter Elisabeth Brandt Ygeman. Jag får komma direkt in i en oerhört spännande period då fackföreningsrörelsen på allvar sätter igång valarbetet som ska bedrivas på länets alla arbetsplatser. Med hjälp av den nationella samtalskampanjen ”Mitt Sverige – vår framtid” som startade i måndags ska Stockholms fackföreningar slåss för en ny politik och en ny regering, säger Stefan Hansson.