Konfliktåtgärderna blev avgörande för att få tillstånd ett avtal med Pacta tyckte Magnus Pettersson, Fastighets andre ordförande, på Fastighetsfolkets hemsida. Nu kan bli strejk igen. Denna gång varslar Fastighets och Seko om stridsåtgärder på städavtalet.

Fastighets och Seko har, efter långa förhandlingar under våren, inte lyckats komma överens med Almega Tjänsteförbunden för avtalsområdet Serviceentreprenad.
– Vi har därför tvingats säga upp kollektivavtalet och varsla om stridsåtgärder. Fastighetsanställdas Förbund och Seko har försökt få till ett avtal som ger rätt till samma krontal som övriga avtal, säger Hans Öhlund, förbundsordförande Fastighetsanställdas Förbund och Helen Thornberg, branschansvarig, Seko, på Fastighets hemsida.

Varslet innebär strejk och blockad vid 20 företag och arbetsplatser i hela landet från och med 20 juni. Samtidigt varslas om övertids-, mertids- och nyanställningsblockad samt blockad mot inhyrning av personal mot allt arbete inom hela avtalet. Läs mer om varslet på Fastighets hemsida.