Städavtalet blev klart tidigt i morse. Det innebär att de varslade stridsåtgärderna om strejk och blockad är inställda.

Avtalet gäller under 36 månader med start från den 1 juni i år. Det ger 1 700 kronor. Avtalets lägsta löner ökar lika mycket som lönerna i övrigt, vilket innebär att lägsta lön från 1 juni är 19 940 kronor i månaden.

Lönerna höjs från 1 juni med 530 kronor, från 1 juni 2014 med 560 kronor och från 1 juni 2015 med 610 kronor. På företag med överenskommelse om lokal lönebildning ska hälften av löneutrymmet fördelas lokalt, hälften vara garanterad löneökning.

Avtalets branschvanetillägg ändras och ska i fortsättningen utgå efter två års, fyra års och sex års branschvana. I det gamla avtalet utgår tillägget efter två år, tre år och fem år.
Tillägget efter sex år i branschen höjs med 150 kronor från 1 juni 2014. Tillägget blir då 500 kronor.

Övriga ersättningar höjs med 2,1 procent från 1 juni, med 2,2 procent från 1 juni nästa år och med 2,5 procent från 1 juni 2015. Serviceentreprenadavtalet gäller mellan Fastighets, Seko och Almega Tjänsteförbunden.

Hela avtalet finns på Fastighets hemsida www.fastighets.se