Medlarnas senaste bud på ett nytt avtal för Samhallanställda ser ut att ha runnit ut i sanden. Istället har parterna beslutat att återuppta förhandlingarna i början av oktober.

Sju LO-förbund har kollektivavtalet gemensamt och har med stöd av LO fört förhandlingarna med Almega Samhallförbundet. En frivillig medling med Jan Sjölin och Christina Nygårdh har pågått sedan i somras på parternas begäran.

I början av den här veckan svarade fackförbunden och Almega Samhallförbundet på medlarnas senaste bud om ett nytt kollektivavtal. Förslaget blev inte antaget men parterna har ändå beslutat att träffas nästa gång den 7 oktober för fortsatta förhandlingar.

De sju LO-förbunden som har kollektivavtalet gemensamt är Fastighets, Kommunal, IF Metall, GS, Handels, Seko och Hotell- och restaurangfacket.