Fastighets har ett lönekrav på drygt 2 miljoner kronor för ett sjuttiotal medlemmar som jobbat åt det konkursdrabbade Belesia Lokalvård AB. Det framgår av en sammanställning som överlämnats till konkursförvaltaren.

Konkursförvaltarens målsättning är att de sjuttiotal medlemmarna ska få pengarna till jul. Länsstyrelsen tar cirka två veckor på sig att betala ut pengarna från det att konkursförvaltaren lämnat in lönegarantibesluten.

Fastighets i region Ost har, innan konkursen var ett faktum, haft flera förhandlingar med Belesia om att företaget struntat i att flera uppsagda anställda har företrädesrätt till anställning. Istället anställde Belesia andra personer när företaget var i behov att mer folk. I de fall Fastighets ställt krav på ekonomiskt skadestånd, med anledning av att anställda gått miste om lön, kommer konkursförvaltaren att godkänna statlig lönegaranti.