Mer än hälften av alla anställda i Sverige får en julklapp från sin arbetsgivare varje år, enligt en färsk undersökning från arbetslivspanelen Manpower Work life. Vanligast är ett presentkort.

Traditionen att få något extra till jul från sin arbetsgivare har funnits i många år och undersökningen, som besvarades av drygt 4700 personer runt om i Sverige, visade att 57 procent av alla anställda får en julgåva på jobbet. Bara två av tio tillfrågade, 21 procent, svarade att de sällan eller aldrig får någon julklapp.

Den vanligaste klappen förra året var ett presentkort, något som nästan var tredje anställd fick. Andra vanliga gåvor var livsmedel, köksredskap och hemtextilier.
Liksom städföretaget Inspira är det också flera arbetsgivare som ger välgörenhetsgåvor till sina anställda, även om det än så länge inte är fler än 6 procent som väljer att göra på det sättet.

Det är dock inte alla som är nöjda med den julklapp de får. Varannan person svarar att de är nöjda ibland, medan bara var fjärde är nöjd varje år.

Läs också: ”Tomten olika snäll mot Fastighets medlemmar”