Nu lanserar 6F – fackförbund i samverkan, sin första valfilm ”De bortskämda”. Filmen ironiserar över hur borgerliga debattörer skyller kollektiva problem som arbetslöshet och bostadsbrist på enskilda ungdomar.

De bortskämda är första filmen i en serie av tre. Filmen ingår i 6F:s kampanj ”Vilket samhälle vill du ha?” som inleddes med den omtalade boken Skitliv .
– Genom de här filmerna vill vi uppmärksamma den vardag som många unga befinner sig i. Det handlar om tillfälliga anställningar, bostadsbrist, arbetslöshet och en otrygg tillvaro, säger 6F:s förbundsordförande i ett gemensamt pressmeddelande.

Karaktärerna i filmen befinner sig i olika tider av historien. Frågorna vi ställer oss är om vi med den politik som nu förs går tillbaka i tiden och är dagens samhälle det vi verkligen vill ha.
6F har tre förslag på hur utvecklingen ska kunna vändas framåt igen: bygg bostäder som människor har råd att bo i, satsa på infrastrukturen så att fler jobb skapas och skapa anställningar med löner som går att försörja sig på.
De två andra filmerna i serien kommer att visas i en tät följd fram till första maj. Alla filmer kommer att visas på Youtube.