Det blir ingen strejk den 25 juni för ISS-städarna vid Billerud Korsnäs pappersbruk i Gävle. Fastighets, som varslat om sympatiåtgärd för Seko i tågstrejken, har avblåst varslet.

Seko och arbetsgivarparten Almega accepterade medlarnas bud i mitten av förra veckan och tågstrejken avslutades. Fastighets och flera andra fackförbund, som på begäran av Seko vidtagit sympatigärder, drog då tillbaka samtliga pågående och varslade åtgärder.

Konflikten mellan Seko och Almega handlade om användandet av hel- och deltidstjänster. Seko kommenterar uppgörelsen som ett genombrott när det gäller att stoppa missbruket av deltider och timanställningar på den svenska arbetsmarknaden.

Seko skriver i ett pressmeddelande att det starka opinionsstödet, både från andra fackförbund och från allmänhet, varit avgörande i förhandlingarna.

 

Läs också: Fastighets varslar om sympatistrejk