Det blir ingen blockad mot det Stockholmsföretag som vägrat att teckna kollektivavtal med Fastighets. Under dagens medlingsförhandling beslutade företaget att det kommer att teckna ett hängavtal.

För cirka två veckor sedan varslade Fastighets om blockad mot två företag i städbranschen, ett i Stockholm och ett i Malmö, som vägrat att teckna kollektivavtal. Malmöföretaget har efter det blivit medlem i en arbetsgivarorganisation och omfattas därmed automatiskt av ett kollektivavtal.

Eftersom även de anställda på Stockholmsföretaget snart omfattas av ett kollektivavtal med Fastighets har förbundet dragit tillbaka sin förvarning om blockad, som skulle ha gällt från den 4 februari.
– Det känns jätteroligt att vi kunde hitta en lösning. Stockholmsföretaget ska se över sin ekonomi och senast till den 1 juni omfattas av ett hängavtal med oss. Det var nog under medlingsförhandlingen som arbetsgivaren förstod att vi menade allvar, att vi inte kommer att backa från vårt krav. Vi vill ha en schyst bransch med trygga anställningar, säger Ewa Edström, ansvarig ombudsman på förbundskontoret och fortsätter:
– Vi är så klart glada att det blev en positiv lösning och att vi inte behöver sätta blockaden i verket.

Läs också Enbart ett varsel om blockad kvarstår