Frida-Cederborg_webb2Hallå där Frida Cederborg, fackligt ombud för region Tvärs i Västerås. Du är en av sex svenskar som blivit antagna till Genèveskolan och ska åka på kurs i vår.

Vad är Genèveskolan?
– Det är en nordisk folkhögskola och en utbildning om internationellt fackligt arbete, där deltagarna kommer från alla nordiska länder. Vi får åka med ner till Genève i Schweiz och vara med på en ILO-konferens. Syftet är att lära sig om internationellt samarbete, ILO och om internationella fackliga frågor.

Varför har du sökt?
– Det var ombudsmannen här i Västerås, Björn Lindberg, som tyckte att jag skulle söka. Jag trodde egentligen inte att jag skulle komma med för det är bara sex deltagare från Sverige. Men det gjorde att jag blev extra glad när jag fick beskedet. Egentligen skulle man ha tidigare erfarenhet av internationellt fackligt arbete och det har inte jag. Däremot är jag intresserad av att förstå hur det funkar i resten av världen.
– Jag tror att det kommer bli jätteintressant och något som jag kommer att ha nytta av även i framtiden.

Gillar du att resa även privat?
– Definitivt. De senaste resorna som jag har gjort privat har inte handlat om att åka och lägga sig på en sandstrand. Jag vill se och upptäcka och lära mig. Förra året åkte jag till Auschwitz. Det var hemskt såklart, men också otroligt intressant att gå omkring i gaskamrarna. Min högsta dröm just nu är att åka till Peru och Machu Picchu.